Ministrul Educației, Liviu Pop, a interzis miercuri, printr-un ordin, toate materialele didactice auxiliare, dar nu definitiv, ci pentru că vrea altele.

El a argumentat că este nevoie de o revizuire în rândul auxiliarelor, în condițiile în care acest lucru nu s-a mai realizat din anul 2002.

Evident, se croiește o afacere, ținând cont de faptul că piața manualelor este una consistentă, de zeci de milioane de euro.

“Analizând Legea educației naționale, pe articolul 69 și 94, în care sunt stabilite mijloacele de învățământ, materiale didactic-auxiliare și didactic-curriculare, am constatat că Ordinul 4916 din 2002 nu a fost actualizat, deși Legea educației a apărut în 2011, fapt pentru care am emis un ordin care anulează acest act normativ din 2002, adică toate mijloacele de învățământ didactic auxiliar și didactic curricular trebuie revizuite. Adică toate auxiliarele, începând cu ziua de astăzi, nu mai sunt valabile”, a spus Pop.

“Și fac un apel prin intermediul dumneavoastră tuturor editurilor, tuturor actorilor din zona aceasta, să nu mai transmită niciun material către unitățile școlare și către profesori, pentru că, începând de astăzi, niciun auxiliar nu mai este omologat. În maximum 30 de zile, o comisie formată din doi secretari de stat, directorul CNEE, doi reprezentanți ai federațiilor sindicale din învățământul preuniversitar, un reprezentant al Consiliului Elevilor și un reprezentant al Asociației de Părinți va elabora normele metodologice care vor sta la baza avizării și acreditărilor acestor auxiliare, în așa fel încât să avem o zonă clară a acestor auxiliare”, a precizat ministrul.

Concomitent, MEN va modifica Hotărârea de Guvern prind organizarea și funcționarea Centrului Național de Evaluare și Examinare, astfel încât procedurile de evaluare să fie preluate de această instituție.

În ceea ce privește utilizarea auxiliarelor didactice, elaborate în acord cu noile reglementări și programe școlare aprobate de MEN, ministrul Liviu Marian Pop a precizat că „de acum înainte, un astfel de material auxiliar va putea fi folosit la clasă doar dacă învățătorul sau profesorul înaintează o propunere în acest sens către consiliul profesoral al unității școlare, iar acesta o aprobă având avizul conform al inspectoratului școlar județean și al asociației de părinți din școală”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version