La mai bine de o lună de la tragedia din Club Colectiv a ieşit la iveală, din nou, faptul că spitalele de stat din România au mari probleme din cauza condiţiilor oferite.

ciolos si ministrul achimas cadariu la spital, colectiv
<strong>Premierul Cioloş ministrul Achimaş Cadariu şi secretarul de stat Săndesc în vizită la răniţii din Colectiv internaţi în Spitalul de Arşi<strong>

Trei dintre răniţii din Club Colectiv, internaţi în Spitalul de Arşi din Bucureşti, au murit din cauza infecţiilor căpătate în unitatea spitalicească. Reprezentanţii instituţiei nu neagă acest fapt, dar problema este mult mai gravă pentru că şi în alte spitale sunt mari probleme din cauza condiţiilor oferite.

Iar în lumina ultimelor dezvăluiri, Patriciu Achimaş Cadariu, noul ministru al Sănătăţii, a comandat controale de amploare în mai multe spitale considerate a fi cu probleme.

Vor fi verificate 11 unităţi medicale, iar rezultatele controalelor sunt aşteptate să apară până la sfârşitul săptămânii viitoare. S-a luat această decizie după ce medicii, şi în special cei de la Spitalul de Arşi, au recunoscut că pacienţii se pot îmbolnăvi fără probleme în unităţile spitaliceşti din România, existând cazuri de pacienţi care s-au infectat cu cinci bacterii după ce au fost internaţi.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version