Acuzat din toate părţile de intervenţia tardivă în cazul bebeluşilor din Argeş care şi-au pierdut viaţa din cauza unei infecţii grav, Patriciu Achimaş Cadariu încearcă să spună lucrurilor pe nume.

achimas-cadariu-520x330

Acesta a subliniat din nou faptul că un rezultat concret poate fi prezentat doar în momentul în care se vor finaliza analizele epidemiologice. Până atunci, Cadariu bănuieşte că “bebeluşii din Argeş s-au infectat cu o bacterie ce provine, de obicei, din mizerie şi materii fecale”.

Ministrul Sănătăţii dă asigurări că se face tot ce este posibil pentru bebeluşii încă internaţi în diferite spitale din Bucureşti şi Piteşti şi anunţă chiar că autorităţile au solicitat ajutorul specialiştilor de la Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

“În acest moment tratăm complicaţiile unei boli ale cărei cauze le bănuim. S-au îmbolnăvit dintr-o bacterie care se găseşte în materii fecale, în mizerie. S-au parcurs toate etapele standard ale unei astfel de anchete, dar nu avem agentul etiologic. Îl bănuim. E vorba de bacteria E-coli. Ştim că produce acest sindrom atât de agresiv. Apelăm la Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor. Este un mecanism absolut standard la care am apelat în momentul în care am constatat că ne plasăm în această situaţie absolut specifică şi repetată”, a fost anunţul ministrului Sănătăţii.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version