Ministrul Victor Costache și întreaga echipă pe care o coordonează la Ministerului Sănătății transmite condoleanțe familiei pacientei arse pe masa de operație la Spitalul de Urgență Floreasca și care a murit duminică seara.

”Echipa Ministerului Sănătății transmite condoleanțe familiei îndoliate a pacientei de la Spitalul Clinic de Urgență București, victima acelui nefericit eveniment, care a decedat în această seară, la ora 19:50”, se arată într-un comunicat de presă transmis duminică seara.

Ministrul Victor Costache a declarat, citat în comunicat: “Sperăm să învățăm cu toții din acest episod tulburător, ca pe viitor, în niciun spital din România, să nu mai avem parte de o asemenea experiență traumatizantă. Sunt alături de familia greu încercată și acum, la ceas de cumpănă, le transmit că atât eu, cât și echipa MS pe care o coordonez, va face tot posibilul pentru aflarea adevărului”.

Pacienta care a suferit arsuri pe masa de operație la Spitalul Floreasca a murit

Femeia, în vârstă de 66 de ani, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului în timpul unei intervenții chirurgicale desfășurate în 22 decembrie. Un chirurg a greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc.

Secretarul de stat Horațiu Moldovan a explicat că incendiul s-a produs după ce bisturiul electric a fost folosit cu un biocid, deși instrucțiunile aparatului interzic această combinație.

Pacienta suferea de cancer pancreatic.

Noi detalii despre pacienta care a suferit arsuri pe masa operație

Intervenția chirurgicală era coordonată de medicul Mircea Beuran, care nu se afla însă în sala de operație. El a venit abia după incident și a finalizat intervenția chirurgicală.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version