Monica Anisie a refuzat să răspundă, luni, la întrebarea ce notă și-ar acorda ca ministru în privința pregătirii noului an școlar, ea pasând  responsabilitatea către „întreaga societate”.

„Cred că acum, în prima zi de școală, trebuie să dăm un mesaj de încredere. Toți copiii vor avea toate condițiile să își desfășoare învățarea. oricare ar fi situația. Acum, întreaga societate să se concentreze asupra responsabilității și asumării publice”, a spus ea, asaltată de jurnaliști, la școala unde predă ca profesoară de limba și literatura română.

„Ne concentrăm pe învățare, educația trebuie să continuie în orice situație. Fiți responsabili, prudenți, dar fiți și implicați. Mergem cu toții la școală. E important să mergem cu toții la școală și să fim alături de profesorii noștri. Copii, fiți responsabili și respectați toate regulile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor! Noi, profesorii, suntem alături de voi!”, a spus Anisie.

Astfel, după ce a arătat cu degetul către autoritățile locale și conducerile școlilor, Anisie a pasat și către elevi responsabilitatea respectării regulilor pe care le-a impus în școală alături de colegul ei de la Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Dar măștile sanitare trebuie cumpărate de părinți, în cele mai multe localități din țară. Guvernul Orban a aprobat abia în ședința de joia trecută alocarea sumei de 1,34 miliarde de lei pentru anumite localități din țară – evident, în funcție de culoarea politică.

De asemenea, cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, Guvernul PNL a suplimentat bugetul Ministerului Educației cu suma de 100 milioane de lei, pentru achiziționarea de măști sanitare și dezinfectanți:

Cu doar câteva zile înainte de începerea școlii, Guvernul Orban a suplimentat bugetul Educației
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version