Florin Lixandru, inspector general al Inspectoratului Şcolar Municipal Bucureşti, a anunţat că vineri şi luni vor fi întrerupte cursurile la mai multe şcoli din Bucureşti din cauza alegerilor.

elevi, scoala

Vineri vor fi primi pauză de la cursuri elevii care învaţă după-amiaza, respectiv cei care au cursuri după ora 13.00, pentru a se putea monta urnele de vot.

Luni vor primi pauză de la cursuri elevii care învaţă dimineaţa, tocmai pentru a putea fi retrase urnele de vot. Astfel se speră şi în apariţia unui oarecare echilibru, în condiţiile în care practic toţi elevii vor pierde o zi de cursuri, doar că cei care învaţă dimineaţa vor pierde ziua de luni, iar cei care învaţă după-amiaza vor pierde ziua de vineri.

“Vineri după-amiaza şi luni dimineaţă vor fi şcoli care vor suspenda cursurile pentru a permite autorităţilor să instaleze urnele de vot şi, ulterior, să le retragă. Astfel, în cursul zilei de vineri, toţi elevii care învaţă dimineaţa, până la ora 13.00, vor veni la şcoală la programul obişnuit, dar după-amiază vor fi clase din mai multe şcoli care vor suspenda cursurile pentru a putea fi montate urnele. Luni, de asemenea, în unele şcoli din Bucureşti vor fi suspendate cursurile până la ora 13.00, ca să fie scoase urnele de vot, iar după-amiaza programul se va desfăşura normal. Fiecare şcoală va analiza şi va decide în cursul zilei de joi dacă suspendă sau nu cursurile şi la câte clase. Decizia de suspendare a cursurilor se va lua doar dacă procesul de montare şi demontare a urnelor va afecta orele de curs ale respectivelor clase”, a fost mesajul transmis de Florin Lixandru.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version