La o lună de la îmbolnăvirile pe bandă rulantă ale bebelușilor din Argeș, Ministerul Sănătății a întocmit rapid un set de recomandări privind normele de igienă și le-a transmis Ministerului Educației, pentru a fi prezentate elevilor și preșcolarilor în școli și grădinițe.

achimas Cadariu_spital

“Am transmis deja documentul reprezentanților Ministerului Educației și Cercetării’, a declarat ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, duminică, la vizita făcută bebelușilor internați la Spitalui “Marie Curie”.

Normele de comportament în colectivități și educație sanitară vor fi diseminate în unitățile de învățământ, prin inspectoratele școlare.

Demnitarul a mai declarat că așteaptă rezultatele anchetelor aflate în desfășurare și, suplimentar, rezultatele controalelor ANSVSA.

Totodată, specialiștii Ministerului Sănătății acordă tot sprijinul reprezentanților din Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, pentru identificarea cauzelor de origine alimentară care au dus la îmbolnăvirile din ultima perioadă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version