Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 80 în această iarnă, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

sursa foto radioconstantaro

Luni a fost anunţă că numărul deceselor cauzate de a ajuns la 80, fiind confirmat încă un caz. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 80 de ani, din Capitală, care avea şi alte probleme de sănătate.

Bărbatul nu era vaccinat contra virusului gripal.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat, săptămâna trecută, că alte aproximativ 300 de cazuri noi de gripă au fost înregistrate, astfel, numărul total depăşeşte 1.000, cele mai multe fiind, în continuare, în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa.

Potrivit INSP, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinic, infecţii acute respiratorii şi pneumonii) a fost de peste 141.000, cu 67% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (84.000) şi cu 4.5% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (135.000). De asemenea, s-au înregistrat 53 de cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu opt mai multe faţă de săptămâna anterioară şi cu 47 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version