Un studiu realizat de specialiștii storia.ro arată că Oradea este orașul din România care oferă cele mai bune servicii medicale.

Spitalul Judetean Oradea este considerat unul dintre cele mai bune spitale din Romania

Pe lângă calitate, se oferă și cantitate, în Oradea existând 16 spitale de stat și private plus 90 de cabinete private și zeci de farmacii înregistrate.

De altfel, studiul arată că orașele din Transilvania, Crișana și Banat oferă cele mai bune servicii medicale. Bucureștiul este abia pe locul al nouălea, iar printre codașe se află, aproape exclusiv, orașe din jumătatea estică a României precum Giurgiu, Focșani, Tulcea, Călărași sau Constanța.

Conform aceluiași studiu, la care numai din București au participat peste 29.000 de persoane, cartierele Capitalei cu cele mai bune facilități medicale sunt Ștefan cel Mare, Dorobanți, Cotroceni și Floreasca.

În schimb, cartierele din București care stau cel mai prost la capitolul facilități medicale sunt Ferentari, Prelungirea Ghencea și 23 August.

La nivel național, cartierul cu cele mai bune facilități medicale este Dacia, din Timișoara, urmat de Ștefan cel Mare, din București, și Găvana 3, din Pitești. În schimb, se recomandă evitarea unor cartiere precum Gai, din Arad, Bereasca, din Ploiești, Ferneziu, din Baia Mare, și Gara, din Slatina.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version