Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Camera Deputaților dă vot final pe data alegerilor locale: 27 septembrie / 

Breaking News:
 
OUG pe Sănătate a fost adoptată într-o ședință-maraton de peste 9 ore, care s-a încheiat la miezul nopții

OUG privind decontarea serviciile medicale din spitalele private, adoptată

Guvernul a aprobat, în ședința de marți, ordonanţa de urgenţă (OUG) privind accesul pacienților la serviciile medicale din spitalele private, care vor fi decontate.

Anunțul a fost făcut atât de vicepremierul Raluca Turcan, marţi seară, pe pagina sa de Facebook, cât și de Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului Ludovic Orban.

”OUG permite accesul pacienților la servicii medicale indiferent de statutul furnizorilor, publici sau privați. Obiectivul este salvarea vieților pentru pacineții care sunt în  situații critice și trebuie să recurgă la proceduri medicale la cea mai apropiată unitate medicală. Prin OUG, se instituie același regim de decontare și se elimină coplata și contribuția personală introduse de guvernarea  anterioară și termenul se prorogă până în aprilie 2021. Este un act curajos al Guvernului, este un obiectiv firesc all unei guvernări liberale pentru a mări avantajul pacienților”, a precizat Dancă, la finalul ședinței de Guvern care s-a încheiat la miezul nopții, după adoptarea a 24 de OUG și a mai multor hotărâri.

Întrebat de ce a lipsit ministrul Sănătății, victor Costache, Dancă a spus că acesta a participat la ședința Academiei Franceze de Chirurgie unde a fost invitat ca membru deplin. ”Este o onoare pentru noi să facă parte din această instituție, iar data invitației a fost stabilită cu mult înainte de această ședință de Guvern”.

La rândul său, vicepremierul Turcan a spus că OUG le permite cetăţenilor să acceseze servicii din partea spitalelor private finanţate din programele de sănătate ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

“Ordonanţa de urgenţă dată de Guvernul Orban va salva vieţi. Astfel, pacienţii în stare critică vor beneficia mai repede de intervenţii în cel mai apropiat spital, fie de stat, fie privat. Va creşte, deci, numărul unităţilor sanitare care rezolvă cazurile de infarct miocardic sau de accident cerebral. Pacientul va beneficia de tratament şi nu va plăti nimic”, susţine Raluca Turcan.

Vicepremierul adăugă că, practic, prin această OUG, “pacienţii vor avea acces la serviciul medical pe care îl consideră cel mai bun, în baza contribuţiilor semnificative pe care le fac la bugetul de Sănătate lună de lună, din salariu”.

“Guvernul PNL dă posibilitatea pacienţilor să aleagă unde se tratează: fie în spitalele de stat, fie în cele private. Decontarea se va realiza în acelaşi regim, din bugetul Sănătăţii, indiferent dacă este vorba de un spital de stat sau privat. Liberalizăm, astfel, serviciile medicale ca să punem binele pacientului pe primul loc. Nu se privatizează niciun serviciu medical! Este un fake-news prin care cei care au interese obscure în sistemul medical vor să denatureze adevărul”, mai afirmă Turcan. 

71 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv