Un parc senzorial pentru copiii și adolescenții cu tulburări de spectru autist și alte tulburări de neurodezvoltare a fost amenajat, cu sprijinul UNICEF, în curtea Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”din București. 

Parcul senzorial constituie un spațiu cu dublu rol: terapeutic – pentru copiii cu tulburări din spectrul autist, ADHD sau alte tulburări de neurodezvoltare și de socializare – în cazul pacienților adolescenți. Expunerea la anumite experiențe senzoriale îi ajută pe copiii cu tulburări de neurodezvoltare să își dezvolte și să își regleze reacțiile la stimuli externi. 

Experiențele senzoriale sunt esențiale pentru dezvoltarea creierului copiilor. Problemele de integrare senzorială sunt frecvent întâlnite în cazul tulburărilor de neurodezvoltare și apar încă din primii ani de viață, activitățile și serviciile de prevenție fiind deosebit de importante pentru evoluția terapeutică ulterioară.

Beneficiarii vor fi nu doar pacienții copii și adolescenți din București, ci și cei din alte zone ale țării, care sunt tratați la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version