Patronul PRO TV, miliardarul ceh Petr Kellner, a murit într-un accident de elicopter, sâmbătă la ora 18.35, în timp ce se îndrepta spre o cbanană aflată la circa 97 km nord-est de Anchorage, cel mai mare oraș din Alaska.

Aparatul Eurocopter AS50 s-a prăbușit din cauze necunoscute, într-o zonă sălbatică, la circa 80 km de Anchorage. În el se aflau ghizi montani și oaspeți ai cabanei Tordrillo Mountain.

Elicopterul fusese închiriat pentru heli-skiing, transmite AP, precizând că în accident au murit pilotul și alți patru oameni.

O altă persoană este în stare gravă, dar stabilă, la spitalul din Anchorage, potrivit autorităților.

Cei cinci care și-au pierdut viața au fost identificați drept Gregory Harms, 52 de ani, Petr Kellner, 56 de ani și Benjamin Larochaix, 50 (ambii cetățeni cehi), și doi localnici din Alaska – Sean McMannany, 38 de ani și pilotul Zachary Russel, 33 de ani.

Harms, unul dintre primii ghizi din Alaska ce a promovat heli-skiing-ul, lucra de mulți ani la cabană, el fiind și fondatorul unei companii de heli-skiing ce organiza excursii în toată lumea.

Heli-skiing-ul presupune ca skiorii suă fie duși cu elicopterul în zone înalte izolate și săbatice, iar aceștia coboară munții prin locuri care nu sunt amenajate ca pârtii, iar zăpada este neatinsă.

Cei doi cehi, Kellner and Larochaix, erau oaspeți „loiali și frecvenți” ai cabanei, potrivit autorităților din Alaska.

Russel era pilot pentru Soloy Helicopters, o companie din Wasilla, plătită de cabană pentru a asigura transportul.

Firma care operează cabana spune pe site-ul propriu că este cel mai vechi operator de heli-skiing din Alaska, promițând zăpadă bună și trasee neatinse pe unele dintre cele mai bune zone muntoase din lume.

„O aventură alpină fără egal este la doar un zbor cu elicoperul distanță”, se spune pe site-ul acesteia. Pachetele turistice pentru oaspeți încep de la 15.000 de dolari de persoană.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version