Numărul lectoratelor de limba română va ajunge la 53, în 33 de țări din Europa, Asia și America de Nord, după extinderea rețelei, începând cu anul universitar 2017-2018, cu încă 4 universități din străinătate.

Cele 4 noi lectorate sunt: Institutul Pontifical Oriental din Vatican, Universitatea din Ankara (Turcia), Universitatea de Filologie din Azerbaijan și Universitatea din Vilnius (Lituania).

Apariția celor 4 noi lectorate a fost posibilă în urma protocoalelor interinstituționale semnate de Institutul Limbii Române (ILR) și instituțiile de învățământ superior menționate anterior. În vederea asigurării personalului de predare, ILR a organizat concursul de selecție a lectorilor. 

Extinderea rețelei de lectorate de limbă română este unul dintre obiectivele principale ale Institutului Limbii Române. În acest sens, ILR identifică zone și universități interesate de introducerea studiului limbii române în programele de studii, respectiv de înființarea unui lectorat. La ora actuală, se poartă negocieri cu Universitatea din Alcala (Spania) și Universitatea din Udine (Italia) pentru încheierea unor protocoale similare.

Detalii suplimentare sunt disponibile pe http://www.ilr.ro/category/lectorate/.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version