Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor au oferit miercuri un bilanț al participării deținuților la examenele de Evaluare Națională și de BAC din această vară.

Astfel, peste 30 de deținuți s-au înscris la examenele de Evaluare Naționale, respectiv pentru a obține diplomele de absolvire a minim opt clase.

Niciun deținut nu s-a înscris să susțină examenul de BAC, dar există deținuți care s-au înscris pentru a susține BAC-ul în sesiunea din august-septembrie.

Trei deținuți au luat examenele de Evaluare Națională la Penitenciarul Arad. Ei au 28, 46 și 53 de ani și au obținut note mai mari de 5 la examenele susținute în spațiul dedicat activităților de școlarizare. Toți cei trei au anunțat că vor să-și continue studiile și după ce au absolvit, practic, cele opt clase.

Un deținut de la Penitenciarul Poarta Albă a susținut examenul de Evaluare Națională. Demersul său a fost sortit eșecului, dar el și-a manifestat dorința de a-și încerca norocul și după ce se va elibera.

Cinci deținuți de la Penitenciarul Craiova și-au încercat și ei norocul, dar fără succes, la examenul de Evaluare Națională. Deținuții au între 31 și 37 de ani.

Unul dintre cei doi deținuți care și-au încercat norocul la Penitenciarul Iași a luat examenul cu media 6,35. El a dat examenul la Școala Gimnazială nr. 41 situată în incinta penitenciarului.

Culmea, patru deținuți de la Centrul Educativ Tg. Ocna s-au înscris la examenul de Evaluare Națională, dar niciunul nu a apucat să dea examenul. Doi s-au răzgândit, unul a avut termen de judecată în instanță în ziua respectivă, iar unul a fost transferat între timp la un alt penitenciar.

Patru deținuți din întreaga țară s-au înscris pentru a susține în august-septembrie examenul de Bacalaureat. Este vorba despre doi deținuți de la Penitenciarul Bistrița, unul de la Penitenciarul Craiova și unul de la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin.

Toți vor susține examenele în exteriorul penitenciarelor și vor avea aceleași subiecte ca la școlile din comunitate.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version