Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ:  Liderii Coaliției PNL-PSD-UDMR se întâlnesc din nou, după două săptămâni de la ultima ședință / Rotativa la guvernare, remanierea unor miniștri și rectificarea bugetară / 

Breaking News:

Peste 80% dintre studenţii UPB lucrează înainte de terminarea studiilor universitare

Peste 80% dintre studenţii Universităţii Politehnica (UPB) din Bucureşti lucrează înainte de terminarea celor 4 ani de facultate pe care îi studiază.

Aproximativ 60% dintre studenţii universităţii lucrează, înainte de absolvire, în domeniul ingineriei pe care îl studiază, iar 20% în alt domeniu faţă de cel studiat, potrivit unui comunicat al UPB transmis joi.

Circa 30% dintre studenţi şi-au găsit locul de muncă la partenerii din mediul economic unde au făcut stagiul de practică.

Aproape 4.000 de studenţi vor absolvi în acest an programele de studii de licenţă ale celor 15 facultăţi din Universitatea Politehnica din Bucureşti, festivităţile de absolvire urmând a avea loc în perioada 9 – 16 iulie.

„Rata de angajare în rândul studenţilor UPB a crescut substanţial după modificarea planurilor de învăţământ, când a fost introdusă, acum mai bine de 10 ani, practica obligatorie la finalul anului III, cu o durată de 360 ore”, se precizează în comunicat.

Conform acestuia, salariul mediu al unui inginer debutant este de aproximativ 800 de euro net/lună şi poate ajunge până la 2.000 – 3.000 euro/lună după primii ani de muncă.

Universitatea Politehnica din Bucureşti generează cel mai mare număr de ingineri din România – aproximativ 6.000 de absolvenţi anual (licenţă şi master), respectiv 19% din totalul absolvenţilor la nivel naţional în domeniile tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, precum şi inginerie, prelucrare şi construcţii.

UPB a lansat în urmă cu 6 ani o agenţie de plasare a forţei de muncă – POLIJobs. Aproximativ 25.000 de oferte de locuri de muncă au ajuns în anul universitar 2021 – 2022 la studenţii UPB, prin proiectele şi parteneriatele dezvoltate cu diferite companii, universitatea având o rată de angajare de peste 91% după primul an de absolvire.

Printre principalele industrii interesate de studenţii UPB se numără IT, telecomunicaţii, transporturi, energetică, ingineria medicală.

Una dintre cele mai importante provocări în viitorul apropiat este trecerea la un sistem de învăţământ hibrid, care să combine clasele fizice cu cele virtuale, valorificând astfel şi experienţa acumulată în perioada pandemiei pentru zona de online, se arată în comunicat.

Universitatea are peste 80 de laboratoare şi 68 de centre de cercetare cu tehnologie de ultimă generaţie, în care s-au investit peste 100.000.000 de euro în ultimii 5 ani, a precizat decanul Facultăţii de Inginerie Industrială şi Robotică, Cristian Doicin.

UPB are aproximativ 30.000 de studenţi înscrişi, anual, la toate ciclurile de învăţământ, 15 facultăţi şi peste 1.800 de cadre didactice şi cercetători. Dintre aceştia, aproximativ 2.000 sunt străini. Cei mai mulţi (58%) provin din Europa de Est, 20% din Asia şi 10% din Africa.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv