„Am să fac o listă neagră a celor care nu au înțeles ce au de făcut. Și nu vorbim de subordonarea spitalelor Ministerului Sănătății sau consiliilor județene. Vorbim de spitalele sistemului public din România”, a declarat, miercuri, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, după crimele comise de un bolnav la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, județul Buzău. 
 
Ministrul a amenințat că vor fi aplicate și sancțiuni: „Există niște măsuri coercitive pe care le vom lua dacă nu putem noi – pentru că nu sunt în subordinea ministerului – atunci vom transmite Consiliilor Județene”. 
 
Sorina Pintea a precizat că există spitale pentru care Ministerul Sănătății a făcut alocări bugetare pentru achiziții, însă în unele dintre ele, în prezent, nu sunt declanșate nici măcar procedurile. 
 
„Banii sunt alocați și probabil că îi vom da înapoi la bugetul statului, dar eu sper să nu, ci îi vom da înapoi unor spitale precum „Grigore Alexandrescu”, care au proceduri, cu clauză suspensivă și care vor absorbi acești bani”, a arătat Sorina Pintea.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version