PMP, sprijinit de USR și cel mai probabil de PNL, va depune o moțiune simplă pe Sănătate în care va cere demisia ministrului Florian Bodog, a anunțat Eugen Tomac, liderul grupului PMP din Camera Deputaților.

UPDATE: Moțiunea simplă pe sănătate, intitulată “Când Sănătatea va fi fost o prioritate”, va fi dezbătută marțea viitoare începând cu ora 11.30, a anunțat Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

Iată mesajul lui Tomac, transmis pe Facebook:

“Dacă Dragnea nu ştie pe cine să remanieze, îl ajutăm noi. Poate să înceapă cu Ministrul Sănătăţii.

Moţiunea simplă a PMP cu privire la starea sistemului de sănătate demonstrează incapacitatea lui Florian Bodog şi a PSD de a gestiona problemele din acest domeniu.

Zeci de copii nevinovaţi au murit în acest an în România, deoarece Guvernul nu a fost în stare să cumpere la timp vaccinul antirujeolic, iar bolnavii de cancer nu au acces la medicamentele esenţiale, din cauză că Executivul permite exportul paralel de medicamente.

Responsabilitatea pentru toate aceste tragedii îi aparţine PSD, iar noi ne facem treaba de partid de opoziţie şi atragem atenţia principalului partid de guvernare că Sănătatea trebuie să fie o prioritate a Executivului, oricine ar fi prim-ministru sau ministru al Sănătăţii.

Mă bucur că parlamentarii USR au semnat moţiunea simplă pe sănătate şi îi aşteptăm alături de noi şi pe cei de la PNL. Ministrul sănătăţii, Florian Bodog, trebuie să plece acasă!”.

Luni, Eugen tomac a declarat la Parlament: “Observăm că PSD se află într-un continuu exercițiu de imagine și imaginație. O să îl ajutăm pe domnul Dragnea și o să îi dăm o soluție în ceea ce privește remanierile din Guvern, dacă tot vrea să și le facă. Observăm că pentru PSD sloganurile sunt utile doar în campania electorală. Anul trecut le-a promis românilor că medicii vor avea salarii de 3.500 de euro. Observăm că recenta lege a salarizării unitare a amânat această decizie cu o majorare de doar 25% începând de anul viitor. Însă se pare că pentru Ministerul Sănătății bugetul de 7 miliarde de euro nu este suficient pentru a fi cât mai predictibili în ceea ce privește achiziționarea de vaccinuri și, mai mult decât atât, haosul din Sănătate pare să nu ia sfârșit. Avem suflete nevinovate care decedează din cauza incompetenței și ăsta e un motiv extrem de temeinic pentru ca Opoziția să își facă rolul de Opoziție în Parlament și venim cu o moțiune simplă prin care cerem ministrului Sănătății să plece”.

În opinia lui Tomac, remanierea guvernamentală despre care se vorbește este una “de fațadă”.

“Domnul Dragnea are mai multe probleme interne pe care încearcă să le gestioneze, cum ar fi nepunerea în aplicare a promisiunilor electorale și atunci caută un vinovat. La începutul anului, vinovatul era Cioloș pentru că a întocmit greșit proiectul de buget și îi lipseau câteva miliarde, mai târziu a înființat o comisie de anchetă care să ancheteze nu știu ce pentru că s-a umplut deja de ridicol celebra comisie și acum și-a găsit un nou subiect — își bate joc de propriul Guvern”, a susținut el.

Moțiunea simplă are patru teme: vaccinurile, cele 3.000 de ambulanțe din programul de guvernare, lipsa de autorizare a spitalelor și exportul paralel de medicamente.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version