Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău, a anunțat că s-a decis ca începând cu miercuri, ora 11.00, să se sisteze activitatea din toate unitățile de învățământ.

sursa foto contrasens.com
sursa foto contrasens.com

În Bacău a plouat abundent în ultimele 24 de ore și continuă să plouă, astfel că există pericolul ca subsolurile și curțile unităților de învățământ să fie inundate.

Din această cauză s-a decis luarea măsurii preventive ca activitățile din unitățile de învățământ să fie sistate. Evenimentul nu a fost ocolit de incidente.

Pentru că inițial nu a precizat motivul pentru care s-a luat această decizie, mesajul primarului Cosmin Necula a fost înțeles greșit de mulți părinți care s-au panicat la ideea că este posibil ca barajul de la Valea Uzului să se rupă și municipiul Bacău să fie distrus cu totul de ape.

Ulterior, au apărut ambuteiaje pe străzi, ambuteiaje create de părinții disperați să-și ia copiii acasă.

“Pentru a evita orice situație cu potențial de risc pentru copii, vă anunț că am luat decizia ca începând cu ora 11, toate unitățile de învățământ din municipiul Bacău să fie evacuate. Toți copiii pot pleca acasă! Îi rog pe părinți să își ia copiii de la unitățile de învățământ”, a fost mesajul inițial transmis de Cosmin Necula.

Ulterior, primarul a revenit cu amănunte și precizări importante: “Această măsură are un caracter PREVENTIV, nu este o situație de criză. Vă rog să nu credeți în zvonuri sau mesaje panicante. Din cauza ploii care continuă să cadă, există riscul ca subsolurile și curțile școlilor, să fie inundate. Pentru a evita orice disconfort cauzat copiilor, s-a luat această măsură cu caracter PREVENTIV. Singurele instituții abilitate să vă dea informații corecte în această perioadă aflată sub incidența codului portocaliu sunt ISU, Poliția, Primăria și Jandarmeria”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version