Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, vrea testarea antidrog a elevilor „care manifestă vizibil comportament caracteristic consumului”.

Anunțul a fost făcut chiar de ministru, luni, după prezentarea raportului Corpului de control în cazul neregulilor săvârșite de mai multe echipaje de polițiști, în frunte cu șeful IPJ Constanța, în cazul șoferului de 19 ani drogat care a omorât cu mașina 2 studenți la 2 Mai.

„Este vorba de analiza posibilităţii testării antidrog a elevilor de către personal medical calificat ce deserveşte unitatea de învăţământ, în situaţia în care manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri, cu acordul părinţilor”, a precizat Predoiu.

El a anunţat că vor fi adoptate măsuri de prevenire a consumului de droguri în şcoli, subiect care va fi abordat în cadrul unui Plan Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară, 2023-2024, plan care există.

Ministrul de interne a mai spus că a stabilit o întâlnire cu ministerele Educaţiei, Sănătăţii, Dezvoltări, Familiei, Muncii şi cu Departamentul pentru românii de pretutindeni.

„Mecanismul va viza în special lupta împotriva drogurilor, violenţei şi bulling-ului în şcoli. Ca element de noutate, intenţionăm să constituim grupuri de acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, formate din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai unităţii de învăţământ, precum şi asociaţii de părinţi şi elevi”, a spus el.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version