Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a decarat, marți, că restricțiile din București nu vor fi schimbate în urma protestelor desfășurate timp de două zile consecutiv, pentru ridicarea interdicțiilor COVID impuse de Guvernul Cîțu.

„Restricțiile din București nu vor fi schimbate ca urmare a acțiunii a 2.000 de oameni. Închiderea magazinelor de la 18.00 nu e o schimbare dramatică în viața noastră, ci doar un disconfort”, a precizat prefectul Capitalei.

El le-a mulțumit jandarmilor care au acționat „cu calm, dar și fermitate”, pentru anihilarea huliganilor care s-au infiltrat printre manifestanții pașnici.

„Cei care încalcă ordinea de drept să nu mai confunde calmul cu lipsa de fermitate pentru că forțele de ordine sunt profesioniste și vor acționa întotdeauna cu determinare pentru restabilirea ordinii. Spre finalul manifestației, un grup de 300 de oameni au devenit agresivi. Forțele de ordine au acționat cu fermitate și au arătat profesionalism”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

UPDATE! Violențe la Unirea. VIDEO. Noi proteste pentru ridicarea restricțiilor COVID: Manifestanții scandează „Libertate”
VIDEO. Violențele de la protestele anti-restricții din Capitală: 188 de persoane reținute

Prefectul Capitalei a transmis și un mesaj pe Facebook:

„Cei care au instigat la violenta trebuie sa plateasca.

Cei care instiga la nerespectarea masurilor punand in pericol sanatatea romanilor, cei care instiga la violenta impotriva organelor de ordine ale statului, cei carora le pasa mai mult de promovarea propriei imagini decat de interesul general al romanilor si al statului nu sunt patrioti.

Sunt patrioti cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat sa raspunda la provocari pentru a nu pune in pericol oamenii care manifestau pasnic.

Ii felicit pe jandarmi atat pentru calmul de care au dat dovada si care a dus la protejarea cetatenilor pasnici, dar si pentru fermitatea si profesionalismul cu care au oprit violentele din aceasta noapte!

De asemenea, le multumesc tuturor celor care respecta masurile si care inteleg ca disconfortul creat de acestea este un pret mic pentru sanatatea si viata celor dragi”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version