Conducerea Spitalului Militar din Bucureşti anunţă efectuarea, în premieră pentru unitatea respectivă, a unei operaţii de rezecţie a unui segment hepatic tumoral, pe cale laparoscopică.

operatie Spitalul Militar Central p6
<strong>sursă foto Spitalul Militar Central<strong>

Intervenţia s-a făcut pe un pacient de 76 de ani, cunoscut cu ciroză hepatică cu virus C, rinichi unic chirurgical şi multiple alte comorbidităţi (Diabet zaharat; Hipertensiune arterială esenţială; Cardiomipatie ischemică).

Acestuia îi fusese decelată, în urmă cu două săptămâni, o formaţiune tumorală cu diametrul de 37/35 mm, în urma examenelor clinice şi paraclinice.

Intervenţia a fost realizată “cu ajutorul unui dispozitiv bipolar de radiofrecvenţă, aparat medical care a intrat în dotarea secţiei în luna decembrie a anului trecut”.

Conducerea instituţiei precizează că “datorită procedurilor chirurgicale pentru care a optat echipa de medici condusă de locotenent-colonel medic dr. Liviu Mosoia, medic primar Chirurgie generală şi specializare în Chirurgia hepatică şi Transplant, cât şi a dispozitivelor medicale de ultimă generaţie, operaţia s-a desfăşurat fără evenimente care ar fi putut pune în pericol viaţa pacientului”.

“Rezecţia segmentului hepatic tumoral prin utilizarea dispozitivului bipolar de radiofrecvenţă a asigurat limitarea pierderilor sangvine intra-operator şi riscul de fistule biliare, fapt ce a determinat reducerea perioadei de internare şi monitorizare în Secţia ATI la un interval de doar 24 de ore. La acest moment, pacientul este într-o stare clinică foarte bună, datorită confortului psihic determinat de reuşita intervenţiei chirurgicale şi rapidităţii procesului de recuperare şi integrare în viaţa socială”, se menţionează pe site-ul spitalului.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version