În urmă cu mai multe săptămâni, mai precis în 20 ianuarie, într-un interviu acordat nouă în exclusivitate, managerul Carmen Orban ne-a anunţat că Spitalul Fundeni va schimba complet circuitele pacienţilor din Cladirea A a renumitului institut medical din România. Astăzi, revenim la această informaţie şi vă anunţăm că începând cu 15 februarie, pacienţii Spitalului Fundeni Bucureşti vor spune “Adio, coadă la uşa medicului!”

pavilion Fundeni 15 feb
PAVILION la standarde europene

Iată ce ne-a declarat managerul Carmen Orban, cu ocazia interviului: “Pentru prima dată într-un spital românesc am delimitat, la parter, intrările în spital în funcţie de tipul de pacient. Astfel, am construit un PAVILION pentru intrarea pacienţilor care vin cu bilet de trimitere, cu boli grave, care vor avea la dispoziţie o sală mare şi civilizată de aşteptare, unde vor putea să-şi întocmească foaia de internare.

Mai mult, birourile de internări vor avea afişaj electronic, evitând astfel statul în picioare şi aglomeraţia extremă de până acum.

De asemenea, binecunoscuta intrare cu faţa la şoseaua Fundeni va fi dedicată ambulanţelor şi pacienţilor gravi, care vor avea acces direct la camerele de gardă. Este proiectul meu de suflet, l-am visat şi mi-am închipuit întotdeauna că va arăta ca într-un spital occidental de top”.

pavilion Fundeni 15 feb (1)
Pavilionul Spitalului Fundeni

În ultimii ani, la Institutul Clinic Fundeni au avut loc transformări deosebit de importante: reabilitarea spaţiului dedicat primirii pacienţilor care vin cu programare; intrarea separată a ambulanţelor pentru cazurile de urgenţă faţă de intrarea pacienţilor cronici; reamenajarea spaţiului dedicat anatomiei patologice şi presecturii; reamenajarea sectorului de pretransplant medular; reamenajarea secţiilor de neurologie etc.

Aşadar, în 15 februarie, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, şi a preşedintelui CNAS, Vasile Ciurchea, managerul Carmen Orban va inaugura primul Pavilon de primire pacienţi ce se ridică la standardele europene.

Practic, Spitalul FUNDENI va deschide drumul spre “Adio, coadă la uşa medicului!”

Pavilion la standarde europene

În acest context, vă invităm să citiți și interviul acordat de conf. dr. Carmen Orban cotidianului online SECUNDA:

FUNDENI: Adio coadă la uşa medicului!
author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version