Anul şcolar 2017-2018 începe cu o situaţie mai rar întâlnită, elevii de la clasa a V-a având doar patru manuale disponibile în primele două luni ale anului.

sursă foto: ananaghi.ro

Deşi zilele trecute îl lua în băşcălie pe Liviu Pop, ministrul Educaţiei, acum, premierul Mihai Tudose îi ia partea acestuia şi susţine că s-a ajuns în situaţia de a avea un manual de educaţie fizică şi sport din cauza guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloş.

“Toată lumea l-a criticat pe domnul ministru Pop. Domnul ministru a fost delicat şi nu a spus că a fost obligat să o facă şi că aşa i-a pus cineva în program anul trecut când nişte băieţi mai tehnocraţi au zis că ne trebuie manuale de sport. Deci va trebui, în această toamnă, să stabilim foarte clar care sunt acele manuale, eventual pe două tipuri de manual pentru partea reală şi pentru partea umană”, a fost mesajul transmis de Mihai Tudose.

Premierul contestă procesul de a rescrie manualele în fiecare an precizând că “asta este o nebunie. De ce să le rescriem? Ce? Mai câştigă Ştefan cel Mare o luptă în plus între timp? La matematică Pitagora se mai gândeşte şi mai produce ceva între timp? E clar că aici nu mai vorbim de educaţie ci de un business cu caiete suport şi cu fiţuici suport. Este o nebunie totală”.

Mihai Tudose este de părere că “s-a ajuns prea departe. Un elev ajunge să aibă ghiozdanul atât de mare şi de plin de cărţi şi caiete încât parcă fuge de acasă. Îmi doresc să simplificăm lucrurile. Să avem câte un singur manual, fix, pentru fiecare materie în parte”.

Premierul a oferit şi o soluţie în acest sens: “Le declarăm de importanţă naţională, că sunt cărţile de pe care învaţă copii noştri, şi le facem la Monitorul Oficial, ca să încheiem subiectul. Toată nebunia asta e generată de războiul dintre edituri. S-a spus că nu suntem oameni de cultură dacă facem toate manualele la o singură editură, eventual a statului, dar asta e singura opţiune viabilă”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version