Premierul Mihai Tudose a remarcat joi, ironic, în debutul ședinței de Guvern: “Cu ambulanțele înțeleg că erau pe când nu s-au zărit, azi le vedem și nu sunt”.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, i-a spus însă că documentația privind achiziția de ambulanțe a fost depusă la Secretariatul General al Guvernului (SGG).

“În ceea ce privește ambulanțele pentru SMURD și pentru serviciile mobile de ambulanțe, noi am depus toată documentația la Secretariatul General al Guvernului. Împreună cu doamna ministru Dan am semnat protocolul. (…) Și am înaintat Secretariatului General inclusiv observațiile făcute de comisia de specialitate, care a analizat caietele de sarcini”, a precizat ministrul Sănătății.

Amintim că, în 6 iunie, prim-ministrul de atunci Sorin Grindeanu a aplanat conflictul declanșat de Raed Arafat pe tema achiziționării de ambulanțe.

După o întâlnire cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Sănătății, Florian Bodog, și secretarul de stat în MAI Raed Arafat, fostul premier Sorin Grindeanu a anunțat că licitația pentru achiziția de ambulanțe va fi coordonată de Secretariatul General al Guvernului.

“Toată lumea lucrează într-o echipă, o echipă care ca primă sarcină va avea organizarea acestei licitații pentru achiziția de ambulanțe, că vorbim de ambulanțe de tip B, C, A1, A2, toate aceste lucruri se fac într-o singură licitație, care este coordonată de Secretariatul General al Guvernului și unde vor fi reprezentanți de la IGSU, de la Ministerul Sănătății, de la DSU și de la SGG. (…) Lucrurile se deblochează, astfel încât într-un timp (…) relativ scurt să putem să avem acest acord cadru, să avem licitația pornită și într-un final să ajungem să achiziționăm ambulanțe”, a precizat Grindeanu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version