Deși cei de la RATB se plâng că parcul auto este insuficient și depășit, Gabriela Firea, primarul Capitalei, vrea să încarce și mai tare această instituție.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Astfel, pentru că săptămâna viitoare începe un nou An Școlar, iar Firea este nemulțumită de aglomerația de mașini care se crează în jurul fiecărei școli, edilul a precizat că se iau în calcul mai multe variante pentru eliminarea acestor aglomerații.

Unul dintre scenarii prevede ca elevii să fie transportați către unitățile de învățământ cu ajutorul unor autobuze ale RATB.

“Încercăm să găsim soluţii pentru aglomeraţia care se creează dimineaţa în zonele şcolilor, să împrumutăm modele de bune practici. Vom lansa un proiect pilot prin care elevii să fie transportaţi cu transportul local, iar părinţii să nu mai meargă cu maşinile în număr de zeci, sute”, a declarat Gabriela Firea, în cadrul Comandamentului pentru pregătirea anului şcolar, organizat marţi la Primăria Capitalei.

Deocamdată, acest proiect se va aplica asupra elevilor de la Școala nr. 141, din Sectorul 5. Aceștia urmează să fie mutați temporar la Școala nr. 127, până când școala lor va fi dărâmată și reconstruită.

Elevii claselor 5-8 vor fi transportați cu patru autobuze, iar pentru elevii de la clasele 0-4 este așteptat acordul părinților.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version