Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului după ce PNL a decis să-l dea afară/ Alina Gorghiu preia interimarul în perioada vacanței parlamentare / Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este supus votului Camerei Deputaților la moțiunea simplă /

Breaking News:

Primăria Sectorului 1 cumpără un sediu al Liceului „Tonitza”, retrocedat în 2020

Consiliul Local al Sectorului 1 București a aprobat, în şedinţa de luni, constituirea unei comisii de negociere pentru cumpărarea de la proprietar a clădirii Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” în care sunt atelierele, clădire retrocedată și pentru care Primăria plătește chirie.

Din comisia aprobată ieri fac parte cinci consilieri locali şi doi reprezentanţi ai aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

„Comisia mixtă de negociere îşi va desfăşura activitatea pe o perioadă de cinci luni. La finalul negocierilor, în raport de rezultatele acestora, raportul comisiei va fi înaintat spre aprobare finală CLS1 în vederea solicitării acordului Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru împuternicirea CLS1 în vederea achiziţionării pentru şi în numele Municipiului Bucureşti a imobilului de pe strada General Berthelot nr. 56-58”, potrivit Primăriei Sectorului 1.

Retrocedarea, din 2020

În baza Deciziei nr. 9149/04.06.2020 emisă de Comisia Specială de Retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase din România, s-a decis retrocedarea în favoarea Congregaţiei Jesu a imobilului de pe strada General Berthelot nr.56-58. Noul proprietar are obligaţia de menţine destinaţia de unitate de învăţământ a acestui imobil pe o perioadă de 10 ani, utilizatorul urmând să plătească o chirie lunară stabilită în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Clădirea este veche de peste 120 de ani. Aici a funcţionat, la începutul secolului XX şi în perioada interbelică, şcoala de fete „Sfântul Iosif” – şcoală primară şi liceu de fete -, aflată sub patronajul Bisericii Catolice.

După cel de-al Doilea Război Mondial, imobilul a fost naţionalizat de regimul comunist, în baza Decretului nr. 176 din 2 august 1948.

Începând cu data de 27 septembrie 1948, aici şi-a desfăşurat activitatea o şcoală tehnică şi un cămin de studenţi. Din 19 iunie 1959, în clădire a fost mutată Şcoala medie nr. 21 cu predare în limba germană, transformată în Liceul Industrial nr. 21 cu predare în limba germană. Din 8 octombrie 1973, imobilul a fost transferat în administrarea Liceului „Nicolae Tonitza.”

 
Liceul de Arte are atât clase de gimnaziu, cât și de liceu, și învață în două sedii. Unul în Strada Iancu de Hunedoara (unde există două corpuri de clădire) și cel din strada General Berthelot, pe care dorește primăria să îl cumpere și unde elevii fac atelierele de artă.
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv