Primarul Sectorului 5 București, Daniel Florea (PSD), în administrarea căruia se află Școala nr. 124 distrusă la incendiu, susține că documentația pentru obținerea autorizației ISU de securitate la incendiu era pe ultima sută de metri înainte de depunerea la aprobare.

Mai mult, edilul spune că școala avea montați senzori de avertizare la incendiu și podul ignifugat. Astfel, acum primăria va cheltui alți bani din bugetul locuitorilor Sectorului 5.

“Școala Gimnazială nr. 124 elaborase documentația necesară consolidării clădirii (expertiza tehnică efectuată în decembrie 2017) și se afla în stadiul final al pregătirii pentru obținerea autorizației ISU (faza de întocmire a scenariului de securitate la incendiu), în decursul acestui an, celelalte măsuri necesare fiind implementate: s-au montat senzorii de avertizare la incendiu, s-a ignifugat podul, s-au montat uși antifoc”, precizează Florea.

După ce autoritățile Statului cu competențe în domeniu vor încheia cercetările cu privire la cauzele incendiului și la situația clădirii, Aparatul de Specialitate din Primăria Sectorului 5 va demara în regim de urgență procedurile de refacere a unității de învățământ.”, adaugă el într-un comunicat transmis luni redacției.

Luni la prânz, după câteva ore de la stingerea incendiului care a distrus tot acoperișul școlii, primarul Daniel Florea a afost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 5, “în scopul adoptării la nivelul Autorității Locale a măsurilor ce se impun, conform competențelor instituționale”.  

Factorii de decizie au stabilit soluția pentru buna desfășurare a procesului educațional, elevii Școlii Gimnaziale nr. 124 urmând să fie relocați după cum urmează:

  • cele 3 clase pregătitoare la Grădinița nr. 35
  • cele 12 clase primare la Școala Gimnazială nr. 126
  • cele 11 clase gimnaziale la Școala Gimnazială nr. 143.

Programul de învățământ se va derula normal, zilnic, în intervalul orar 8:00 – 18:00.

Examenul de evaluare națională la clasa a VIII-a se va desfășura fără probleme, toate aspectele tehnice umând a se rezolva în zilele imediat următoare.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version