După ce a anunțat cu surle și trâmbițe că reabilitează “în maxim două luni” Secția ATI a Spitalului de Arși, închisă în urma scandalului cu larvele din rănile pacienților, edilul (abia ales) al Sectorului 1, Dan Tudorache (PSD) cere un alt termen: 6 luni.

proimar tudorache, Spitalul de Arsi (1)

Motivul este că ar vrea să și modernizeze integral secția. Inițial, Tudorache a anunțat – în urmă cu 6 zile – că va aloca 250.000 de euro, fără TVA, din bugetul primăriei. Pentru noul termen nu avansează vreun preț.

“Reabilitarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși ar putea fi realizată rapid, în maxim două luni, însă acest lucru ar include doar rezolvarea deficiențelor constatate de către inspectorii Direcției de Sănătate Publică București, care au dus la suspendarea activității secției ATI și care se regăsesc în procesul verbal de constatare a condițiilor igienico-sanitare. În acest termen nu se poate realiza decât dotarea celor 5 camere ale secției ATI cu un sistem de climatizare ultramodern, cu pereți din inox achiziționați din străinătate, precum și cu uși glisante din inox. Însă, dacă ministrul Sănătății va dori ca acest departament să fie modificat complet, realizându-se o secție după cele mai înalte standarde, cu cameră complet sterilă, inclusiv a aerului, atunci lucrările ar putea dura și 6 luni”, declară Tudorache.

El a înaintat propunerea ministrului Vlad Voiculescu și așteaptă decizia acestuia, convins că îl va convinge cu varianta de 6 luni – deoarece tentația cu “modernizarea completă” este mare. Numai că termenul final va fi anul viitor, când va fi alt Guvern.

Tudorache amintește că “Primăria Sectorului 1 a investit constant în modernizarea și consolidarea Spitalului de Arși. Lucrările de consolidare a acestei clinici au fost finalizate în anul 2009 (în valoare de 8, 4 milioane de lei – n.r.), cu fonduri de la bugetul local și de la Banca Mondială (împrumut – n.r.). Totodată, administrația locală a finalizat în anul 2014 modernizarea blocului operator a acestui spital”.

Cu toate acestea, în Spitalul de Arși se moare din cauza infecțiilor nosocomiale.

Primăria Sectorului 1 are în administrare 4 spitale din această zonă a Bucureștilor: Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, Spitalul de Urgență ”Floreasca”, Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice și Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică și Arsuri.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version