Medicul care l-a tratat pe Gyuri Pascu de atac de panică, deși artistul avea probleme cu inima și a și murit între timp, a intrat în atenția Comisiei de Disciplină a Serviciului de Ambulanță București.

pascu

Membrii comisiei respective au stabilit, după audieri, că medicul respectiv a încălcat atât regulamentul intern, cât și prevederile fișei postului.

Și deși în urma acestui incident o persoană și-a pierdut viața, conducerea Serviciului de Ambulanță București susține că “nu este recomandată suspendarea doctorului, mai ales că sistemul duce lipsă de medici”.

Mai mult, membrii comisiei și-au declinat competența în acest caz și au pasat cazul Colegiului Medicilor, organizație care s-a și autosesizat.

Într-o intervenție televizată, Alice Grasu, șefa Ambulanței București, a precizat că ar recomanda penalizarea medicului cu reducerea salariului cu 10% pe următoarele trei luni și că nu consideră utilă îndepărtarea cadrului medical “mai ales că vorbim despre un doctor disciplinat, care nu a avut nicio abatere până acum și care are o experiență de 13 ani în sistem, dintre care șapte pe postul respectiv”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version