Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Profesorii de la Universitatea din Iaşi cer revocarea lui Tudorel Toader din funcţia de rector

“Prejudiciu grav de imagine” a adus Universităţii „A.I. Cuza” din Iaşi ministrul Justiției, Tudorel Toader, reclamă 30 de profesori şi cercetători ai instituției, care cer revocarea acestuia din funcția de rector – funcție din care Toader s-a autosuspendat, pentru a reveni în caz că va fi revocat de dublul condamnat penal Liviu Dragnea, pe care îl ajută să scape de pușcărie.

„Subsemnaţii, profesori şi cercetători din mediul academic al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza din Iaşi”, rugăm Senatul Universităţii să întreprindă toate măsurile necesare pentru revocarea din funcţia de rector (auto-suspendat) a domnului profesor universitar dr. Tudorel Toader, ca răspuns la numeroasele nemulţumiri interne legate de prejudiciul grav de imagine adus Universităţii, precum şi la aşteptările societăţii civile formulate prin iniţiativa celor 25 de grupuri civice”, se arată în scrisoarea semnată de 30 de profesori ai Universităţii „A.I. Cuza” din Iaşi.

Profesorii sunt nemulţumiţi de faptul că prin declaraţiile sale, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a atras şi Universitatea, iar „alăturarea celor două funcţii pun în pericol raporturile dintre reprezentanţii Universităţii cu partenerii sociali şi educaţionali externi, raporturile dintre angajaţii Universităţii noastre şi, nu în ultimul rând, relaţiile cu foştii, actualii şi viitorii noştri studenţi”.

„Considerăm că implicarea politică a domnului profesor dr. Tudorel Toader şi atragerea Universităţii în declaraţiile sale de presă şi în mesajele transmise în cadrul comunităţii academice, emise cînd în calitate de rector, cînd în calitate de ministru, de multe ori prin alăturarea celor două funcţii, pun în pericol raporturile dintre reprezentanţii Universităţii cu partenerii sociali şi educaţionali externi, raporturile dintre angajaţii Universităţii noastre şi, nu în ultimul rând, relaţiile cu foştii, actualii şi viitorii noştri studenţi. Universitatea ieşeană trebuie să rămână o instituţie europeană, democratică şi apolitică, în acord cu valorile pe care le promovează în actele de înfiinţare şi de funcţionare”, se mai arată în scrisoarea profesorilor de la Iaşi.

Ei consideră revocarea lui Tudorel Toader ca „un demers necesar în reabilitarea imaginii şi a credibilităţii instituţiei noastre”.

Între cei care au semnat scrisoarea se numără prof. dr. Corneliu Bîlbă, prof. univ. dr. Bogdan Creţu, prof, dr. Ovidiu Florin Călţun, prof. dr. Doina Fotache, prof. dr. Florin Dumitriu, prof. dr. Dorin Popa.

212 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv