Autorităţile vor să impună o nouă grilă de salarizare, grilă conform căreia politicienii şi reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române ar urma să se umple de bani.

sursa foto romaniatv.net
sursa foto romaniatv.net

Sunt programate creşteri salariale, mai puţin semnificative, şi pentru celelalte categorii de bugetari, dar profesorii sunt nemulţumiţi de discrepanţele create de această nouă grilă de salarizare.

“Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, analizând proiectul Ordonanţei de urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care urmează a fi adoptat în cel mai scurt timp, a constatat că acesta nu rezolvă marile discrepanţe în salarizarea personalului bugetar pe care le-am sesizat în numeroase rânduri, atât guvernului actual, dar şi celor care l-au precedat! Mai mult, din grilele de salarizare propuse de Guvernul Cioloş, se constată că pentru anumite categorii de cadre didactice şi pentru personalul didactic auxiliar, salariile propuse sunt mai mici decât cele actuale cu: 7% pentru educatoarele şi învăţătorii debutanţi, categorii care vor fi salarizate la nivelul salariului minim brut pe economie; până la 29% pentru învăţătorii şi educatoarele cu studii medii; 6% pentru profesorii debutanţi; 6% pentru informatician IA; 6% pentru administrator financiar gradul I”, este mesajul transmis de sindicaliştii de la FSLI.

În aceste condiţii, cei de la FSLI nu vor accepta o astfel de lege a salarizării şi anunţă că urmează să pună la cale două acţiuni de protest.

Profesorii sunt aşteptaţi să iasă în stradă pe 18 şi 19 aprilie, ei urmând să picheteze Palatul Victoria în zilele respective, între orele 15.00 şi 17.00.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version