Guvernul Orban a prelungit, în ședința de miercuri, până pe 31 martie 2020 programele naționale de sănătate și contractul-cadru pentru acordarea asistenţei medicale, măsură despre care ministrul Sănătății, Victor Costache, spune că este una necesară.

Este vorba despre două HG adoptate: Hotărârea de Guvern pentru prelungirea termenului de aplicare a prevederilor HG nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018, precum şi HG privind prelungirea termenului de aplicare a HG nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 – 2019, și pentru prorogarea unor termene.

“Este o decizie necesară pentru asigurarea continuității activităților prevăzute în cadrul programelor naționale de sănătate, dar și pentru decontarea serviciilor medicale, a medicamentelor, materialelor sanitare și dispozitivelor medicale contractate pentru primul trimestru al anului 2020, fără discontinuitate, în condițiile în care nu este aprobat încă bugetul pentru anul viitor. Mai mult, în acest timp lucrăm la schimbarea de paradigmă în ceea ce privește organizarea programelor de sănătate. Unele dintre aceste programe au probleme organizatorice, o execuție bugetară deficitară, deficiențe pe care le vom regla în 2020. Unele dintre programe se vor reîntoarce la Casa de Asigurări. Ne dorim eficientizarea programelor de sănătate”, a explicat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Prelungirile au fost propuse de Ministerul Sănătăţii şi de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version