Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au postat pe site-ul instituţiei, spre dezbatere, proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie.

Proiectul prevede câteva obligaţii extrem de importante. Printre altele, înscrierea elevilor în colectivitate se va face pe baza documentului care atestă efectuarea vaccinărilor obligatorii. Concret, elevii nu mai pot fi înscrişi la şcoală dacă nu au acte care să ateste că au fost vaccinaţi.

În plus, părinţii ce refuză vaccinarea copilului se pot alege cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Proiectul prevede ca mult trâmbiţatele comisii judeţene de vaccinare sau comisia municipiului Bucureşti să aibă ca atribuţii supravegherea activităţii de vaccinare prin analizarea şi soluţionarea cazurilor de nevaccinare, să asigure sprijin pentru furnizorii de servicii medicale de vaccinare în activitatea de vaccinare, să contribuie la informarea populaţiei privind informaţiile de interes public legate de activitatea de vaccinare la nivel judeţean şi măsuri de prevenire prin vaccinare a răspândirii unor boli astfel prevenibile. De asemenea, aceste comisii au obligaţia să analizeze cauzele de nevaccinare şi să facă recomandări către furnizorii de servicii de vaccinare.

Ministerul Sănătăţii îşi asumă şi el obligaţia de a asigura în depozitul naţional un stoc de rezervă de vaccinuri şi consumabilele aferente cel puţin egal cu necesarul anual cu termen de valabilitate de minim 18 luni.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version