Nicio grabă pentru Rafila! A așteptat din aprilie, de la semnarea contractului cu BEI, să intre Parlamentul în vacanță…

Proiectul de lege pentru aprobarea împrumutului de 368 de milioane de euro de la BEI pentru Spitalului Regional de Urgenţă Craiova a fost aprobat de Guvernul Ciucă, în ședința de miercuri, iar acum merge la Parlament pentru adoptare în sesiunea din toamnă, deoarece acum este în vacanță.

Creditul acordat de Banca Europeană de Investiţii (BEI) a fost semnat încă din 6 aprilie la Bucureşti şi pe 11 aprilie la Luxemburg.

Conform contractului de finanţare, împrumutul BEI în valoare de 368 milioane euro reprezintă circa 73% din costul net aferent. Diferenţa de circa 140,52 milioane de euro (27%) din costul total net, la care se adaugă taxele şi impozitele aferente proiectului, se vor asigura de partea română, din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat. 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, nu a spus de ce a durat atât de mult (aproape 4 luni) pentru proiectul de lege, dar a dat asigurări că acest spital este al treilea care va intra în proiectare în toamnă.

„Celelalte două, respectiv Spitalul Regional Iaşi şi Spitalul Regional Cluj-Napoca, sunt deja în procedura de proiectare, a fost atribuită. (…) Am avut o întâlnire cu reprezentanţii companiilor care au câştigat aceste proiecte. Până în primăvară se vor finaliza proiectele celor două spitale Iaşi şi Cluj şi sperăm că, în cursul anului viitor, în a doua parte, pentru că este necesară o perioadă de circa un an de zile după atribuire, să avem proiectul finalizat şi la Craiova şi să se poată trece la etapa de licitaţie şi de începere a construcţiilor efective la cele trei spitale regionale”, a declarat Rafila miercuri, la finalul ședinței Guvernului.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version