Sindicaliştii din Sănătate şi Asistenţă socială protestează, marți, pentru a doua zi în Capitală, nemulțumiți de salarii și de subfinanţarea instituţiilor medicale.

Protestatarii au pornit din Piaţa Victoriei într-un marş organizat de Federaţia Sanitas și se vor opri, în mod simbolic, la Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Sector 1.

Pe lista revendicărilor enunţate de sindicalişti se află: creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială cu minimum 15%, pentru acoperirea inflaţiei, declanşarea a negocierilor cu Guvernul pe proiectul noii legi a salarizării bugetarilor și asigurarea unei finanţări corecte şi suficiente pentru instituţiile medicale şi de asistenţă socială.

Luni, o delegaţie a Federaţiei Sanitas a fost primită la Guvern de o echipă condusă de Mihnea Claudiu Drumea, consilier al prim-ministrului Nicolae Ciucă.

Protestele Federaţiei Sanitas vor continua şi miercuri, 8 februarie, tot printr-un marș, dar de data aceasta cu staţionări la sediile partidelor politice. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version