Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a afirmat că, în opinia lui, autorităţile nu au greşit când au intervenit în tragedia de la Club Colectiv.

arafat

“Vă garantez că nu s-a greşit nici dacă luăm intervenţia în calcul, nici dacă vorbim despre gestionarea la nivelul spitalelor. Pentru că gestionarea s-a făcut în caz de dezastru, iar aceasta a fost o situaţie de dezastre”, a fost mesajul transmis de Raed Arafat.

În schimb, şeful SMURD este de părere că “toată lumea are dreptul să acuze, dar noi în loc să fim cu toţii sudaţi pentru a face ceva, am împărţit ţara în două tabere. Cred că s-a greşit când am creat două tabere şi am început să arătăm cu degetul”.

Arafat se declară dezamăgit de acuzaţiile care au fost aduse celor care au intervenit la faţa locului şi spune că “lumea ar trebui să înţeleagă că acuzaţiile nu se fac la cald şi nici pe baza unor informaţii neverificate. Au apărut zeci de date pe care nimeni nu ştie cine le-a dat, ca şi chestia cu ascunderea cadavrelor. Pot să vă spun că deja sunt colegi de-ai mei care nu vor să se mai implice în luarea deciziilor, nu mai vor să apară la faţa locului, să conducă intervenţii, nu mai vor să facă nimic”.

Secretarul de stat afirmă că medicii străini au decis care sunt pacienţii care pot fi transferaţi în străinătate şi că s-a discutat inclusiv posibilitatea ca aceştia să fie transferaţi în SUA, varianta eliminată în cele din urmă din cauza distanţei mari.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version