Criza de medicamente nu este o problemă specific românească, ci se manifestă la nivelul întregii Uniuni Europene, a declarat joi, la Timişoara, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

El a dat asigurări că în România s-au luat măsuri concrete care să ducă la rezolvarea acestei crize:

„România a trecut mult mai bine decât marea majoritate a ţărilor europene de perioada sezonului gripal, iar acele lipsuri de medicamente antitermice şi antivirale au fost extrem de reduse, au fost produse similare în cantităţi suficiente, cu foarte mici sincope, dar am reuşit să le rezolvăm. Avem un foarte bun parteneriat atât cu industria producătoare cât şi cu Colegiul Farmaciştilor, iar măsurile pe care le-am propus de reglare a taxei clawback şi de aliniere a preţurilor pentru medicamentele generice, medicamentele ieftine, sperăm să fie acceptate. Sunt răspunsuri care vor duce cu siguranţă la prezenţa acestor produse pe piaţa românească”.

Alexandru Rafila a semnat trei contracte de investiţii în valoare totală de 2,5 miliarde de lei, cu finanţare din PNRR, din care jumătate pentru viitorul Institut Oncologic Regional de la Timişoara, iar restul, pentru Spitalul Municipal Lugoj şi o nouă maternitate în judeţul Arad.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version