„Ministerul Sănătăţii nu a pierdut banii din PNRR pentru construirea de spitale”, s-a disculpat ministrul Alexandru Rafila, în urma acuzațiilor care i se aduc și pe care le cataloghează drept demagogice, precizând că toate cele 27 de obiective vor fi realizate – deși termenul scadent este 2026.


„Toată această demagogie că Ministerul Sănătăţii sau România a pierdut banii nu a fost altceva decât un mecanism care fusese convenit încă de la început, de când a existat acest Program European de Redresare şi Rezilienţă, prin care o anumită creştere economică condiţiona un anumit cuantum. Problema este că acest lucru a fost folosit foarte politic şi demagogic încât să spună că, de exemplu, Ministerul Sănătăţii a pierdut banii. Nu. O dată, nu am pierdut bani. În al doilea rând, toate cele 27 de obiective se vor face. Dacă vor fi necesare fonduri suplimentare, ele vor fi realizate”, a spus ministrul Sănătăţii la postul Euronews România.

Întrebat de ce România nu a reuşit să construiască spitale, Alexandru Rafila a răspuns: „Cred că din acelaşi motiv pentru care nu am construit autostrăzi. Este exact acelaşi motiv, ne-am blocat fie în procedurile de achiziţie publică, fie în termenele care trebuiau respectate pentru utilizarea banilor externi”. 

Rafila  a dat asigurări că până la jumătatea acestui an se vor vedea lucrări efective la cele trei spitale regionale – de la Iaşi, Cluj şi Craiova, la ultima dintre cele trei investiţii fiind recuperat decalajul de aproximativ 6 luni care exista faţă de celelalte două.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version