Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Cherecheș a fost capturat de polițiștii din Germania, la Augsburg / El se află în arest și urmează să fie extrădat / ACTUALITATE: Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României; a devansat recepția de la Cotroceni / POLITICĂ: Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor / POLITICĂ: Senatul a votat ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, la solicitarea DNA în dosarul vaccinurilor / 

Breaking News:

Rafila: „Nu cred că Planul Naţional de Control al Cancerului va rămâne pe hârtie”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni că nu crede că Planul Naţional de Control al Cancerului „va rămâne pe hârtie”, precizând că „marea majoritate” a normelor metodologice au fost elaborate.

„Normele nu sunt elaborate de birocraţi, sunt elaborate de profesionişti. Profesioniştii sunt cei care lucrează cu pacienţii oncologici, care cunosc problemele din reţea şi care propun soluţii ce trebuie adoptate ca şi legislaţie, dar ele sunt norme de natură tehnică. De asemenea, trebuie asigurată finanţarea. După cum ştiţi, finanţarea programului de oncologie, inclusiv a prevederilor care urmează să fie implementate prin Planul Naţional de Control al Cancerului este în zona Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Eu aş vrea să găsim soluţii pentru ca sistemul să funcţioneze fără disfuncţionalităţi în aceste luni şi în prima parte a anului viitor, iar la construcţia bugetului pentru anul viitor să există o finanţare care să permită începerea implementării acestor prevederi din plan”, a afirmat Alexandru Rafila, cu prilejul unei conferinţe organizate de „Salvaţi Copiii”.

De asemenea, el a atras atenţia asupra nevoii de reţele ierarhizate de asistenţă medicală: „În unele locuri există, în alte locuri există mai puţin. Avem nevoie de profesionişti care să lucreze în aceste reţele, or această idee că toate lucrurile acestea se pot rezolva în trei luni sau în şase luni cred că nu este realistă.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv