Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: VIDEO. LIVE. Cutremure în Turcia şi Siria: Sute de morţi şi răniţi / POLITICĂ: Moțiunea simplă împotriva ministrului Bode, citită în penul Camerei Deputaților / Va fi votată miercuri / ANM: Vremea se încălzește, dar nopțile rămân geoase /

Breaking News:

Rafila: O gândire legată de teritorializarea medicilor de familie ar fi bine-venită

Modul de funcţionare a asistenţei medicale primare nu atrage tinerii medici şi că o gândire legată de teritorializarea medicilor de familie ar fi bine-venită, este de părere ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Trebuie să regândim modul de finanţare şi de organizare a acestei activităţi. Iar faptul că am trecut de la acest sistem care a existat până în 1990 şi după aceea un timp, al teritorializării pentru medicii de familie, la un sistem în care nu avem niciun fel de evidenţă, pentru că oamenii sunt de peste tot la un medic de familie, creează foarte mari probleme (…) Cred că o gândire legată de teritorializare a fi binevenită”, a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul dezbaterii „Direcţii strategice pentru sistemul de sănătate din România, până în 2030″ desfășurate, luni, la Zilele Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Ministrul a arătat că un medic de familie nu poate cunoaşte problemele populaţiei, pentru că în comunitatea în care activează sunt tot felul de persoane care nu sunt pe lista acestuia şi astfel nu pot fi luate măsuri concrete de sănătate publică.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv