O veste cutremurătoare a lovit mass-media în cursul zilei de miercuri, când nu mai puţin de 17 medici de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) SMURD a Spitalului de Urgenţă Floreasca din Bucureşti şi-au dat demisia. paun_manager floreasca

Oamenii susţin că sunt extrem de nemulţumiţi de managementul şefului interimar al instituţiei, medicul Sorin Păun, şi că sunt convinşi că şi alţi medici le vor urma exemplul.

Cei 17 medici, care asigurau Serviciul de Primiri Urgenţe din cadrul unităţii SMURD afiliate Spitalului Floreasca, susţin că Sorin Păun a refuzat să semneze protocolul de achiziţionarea de noi medicamente, astfel că angajaţii unităţii spitaliceşti s-au descurcat cum au putut în ultimele luni.

În plus, demisionari îl acuză pe Păun că i-a înjurat în permanenţă şi că managementul defectuos al acestuia face ca unitatea SMURD de la Floreasca să fie în pericol de a se închide.

Într-o conferință de presă, dr. Păun a precizat că “sper ca medicii colegi de la secţia UPU să nu se lase manipulaţi. Eu nu răspund la presiunile făcute de grupul de interese. Şi chiar dacă îmi dau demisia, nu se rezolvă problema de fond”.

Mai mult, Păun, care a deținut funcția de manager și în anul 2010, el fiind ulterior director medical, iar soția sa, tot medic, este consilier prezidențial la Klaus Iohannis, afirmă că “deocamdată lucrurile sunt sub forma investigaţiilor. Săptămâna viitoare va fi publicat un anunţ pentru angajări”.

Păun susține că, de fapt, demisionarii nu vor să facă gărzi la fel ca restul medicilor din spital. În plus, el vrea un control al medicamentelor folosite. “Am cerut ca tot ceea ce este cumpărat să ajungă la pacienți. Nu să le ascundem în geantă sau prin dulapuri. Vreau scris consumul de medicamente pe fiecare pacient”, a declarat managerul.

Pe de altă parte, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, îndeamnă la calm şi spune că şi-ar dori să discute cu părţile implicate în acest scandal.

De altfel, atât medicii demisionari, cât şi şeful instituţiei au fost chemaţi la discuţii chiar în cursul zilei de miercuri. Înainte de a da ochii cu ministrul Vlad Voiculescu, demisionarii au fost înştiinţaţi că au întreaga susţinere a colegilor lor de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version