Alin Băran, unul dintre minerii răniţi în urma exploziei produse pe 30 octombrie la mina Uricani, a încetat din viaţă joi dimineaţa.

Bărbatul fusese internat la Spitalul de Arşi din Bucureşti cu arsuri pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului şi cu probleme grave la nivelul căilor respiratorii.

Medicii de la Spitalul de Arşi susţin că şansele de supravieţuire erau minime, însă au apărut voci care susţin că bărbatul a murit din cauza infecţiilor căpătate în spital.

Într-o intervenţie avută la digi24.ro, Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, a ţinut să atragă atenţia asupra faptului că “rănile minerului nu erau atât de profunde. În schimb, prezenta două infecţii cu Klebsiella şi Pioceanic, infecţii căpătate în spitalul ăla care ar trebui închis imediat”.

Barbu şi-a continuat tirada la adresa celor de la Spitalul de Arşi despre care spune că “s-au lăudat degeaba că, după Colectiv, au înfiinţat o secţie nouă de terapie intensivă, o secţie modernizată şi care să îi protejeze pe doctori şi pacienţi. Adevărul este că situaţia este dezastruoasă, iar procedurile de îngrijire medicale sunt de-a dreptul criminale. Pacienţii sunt spălaţi într-o cadă, aceeaşi cadă veche de ani de zile, şi căraţi pe aceeaşi husă, care este de unică folosinţă. Acea husă nu poate fi dezinfectată cu nicio procedură, fie ea şi modernă. Iar şeful compartimentului de terapie intensivă, domnul Adrian Stănculea, acel purtător de cuvânt care ieşea după Colectiv şi inducea lumea în eroare, şi pe miniştri, şi pe mine, că acolo se rezolvă, ca au capacitatea să rezolve cazuri complexe, grave, iată acest individ şi de această dată s-a aventurat în a pune în pericol un om care avea şanse la viaţă. Arsurile minerului nu erau atât de profunde, dar infectându-l cu o bacterie foarte periculoasă, Stănculea a reuşit, iată, să-i ia viaţa”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version