Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR stabilește data dezbaterii sesizării premierului privind moţiunea de cenzură /JUSTIȚIE: Generalul de contrainformații Gherghe (DGIA), condamnat de formă: 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendare pentru delapidarea fondurilor Armatei /

Breaking News:

Regulile transplantului trebuie elaborate de profesionişti a căror probitate “nu este umbrită de antecedente penale”

O activitate atât de sensibilă din punct de vedere etic cum este transplantul trebuie să fie guvernată de transparenţă şi reguli elaborate de profesionişti a căror probitate profesională este în afară oricărui dubiu şi nu este umbrită de antecedente penale”, precizează Ministerul Sănătăţii sâmbătă, într-un comunicat de presă remis după întâlnirea dintre ministrul Vlad Voiculescu și principalii responsabili ai activităţilor de transplant.

transplant, organ-donation-box-deceased- foto spitalul militar

În document se arată că “Ministerul Sănătăţii va demara săptămâna viitoare consultări cu specialiştii din domeniul transplantului pentru elaborarea şi implementarea unor proceduri clare referitoare la modul în care sunt alocate organele recoltate”.

Reprezentanții ministerului asigură că aactivitatea de transplant în România nu este întreruptă iar finanţarea este continuă.

“Ministerul Sănătăţii face precizarea că nu există niciun motiv pentru că această activitate să fie întreruptă. Finanţarea transplantului este continuă, nu există sincope, iar cadrele medicale implicate în acest domeniu au la dispoziţie toate resursele necesare. De asemenea, procedurile pentru declararea morţii cerebrale sunt cunoscute de ani întregi şi nici nu sunt puse în discuţie în acest moment.

Ministerul a făcut din nou apel la responsabilitate pentru a se evita folosirea activităţii de transplant că tema de campanie electorală.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv