Remus Pricopie a câștigat al treilea mandat de rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), desfășurate miercuri și pentru care a candidat singur.

Astfel, Pricopie a întrunit 88,16 % din numărul de voturi exprimate în scrutin, anunță, joi, SNSPA.

Legea permite doar două mandate de rector, dar Pricopie a speculat o prevedere din Legea educației introdusă chiar în mandatul său de ministru al Educației, în Guvernul Ponta. 

Concret, la alineatul 7 al Articolului 213 din LEN 1/2011 – “O persoană nu poate ocupa funcția de rector la aceeași instituție de învățământ superior pentru mai mult de două mandate succesive” – a fost adăugat cu dedicație, în anul 2014, și cuvântul complete”.

Iar cum Pricopie s-a suspendat din funcția de rector pentru a fi ministru al Educației, el a revenit îe mandat, dar nu pe unul complet, așa că… a procedat la fel ca Ion Iliescu.

Președinte al Senatului SNSPAa fost ales unicul candidat Iordan Gheorghe Bărbulescu, cu 90,91% din numărul de voturi exprimate. Prezența la vot a fost de 97,14 % din numărul electorilor înscriși în liste, precizează instituția de învățământ superior.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version