Roxana Wring, consilier din partea Uniunii Salvați România, atacă în termeni duri decizia Gabrielei Firea de a închide, luni și marți, unitățile de învățământ din București.

Wring consideră că decizia este una “disprețuitoare la adresa tuturor bucureștenilor care au copii și serviciu”, deși în București este COD PORTOCALIU de ger năpraznic, cu ninsori importante cantitativ și temperaturi extrem de scăzute.

Wring susține că “ideea aceasta, că oricine poate sta acasă cu copilul, oricând, este doar în mintea Gabrielei Firea. Cum să închizi școlile? Păi și noi cu cine lăsăm copiii acasă?”.

Wring o acuză pe Firea că “nu închide școlile de grija copiilor ci din cauza traficului. În București, într-o zi normală, traficul este infernal, iar într-o zi cu ger și viscol traficul este imposibil” și spune că “părinții fie își iau zile fără plată, fie își iau zile de concediu, ca să poată sta cu copilul acasă. Iar aceste zile costă. Sunt bani pe care Gabriela Firea îi ia practic din salariul oamenilor pentru că îi obligă să stea cu copiii acasă. O altă consecință directă și nefastă este asupra procesului educațional. Toți profesorii și părinții se plâng de faptul că programa este foarte aglomerată și că anul școlar este foarte fragmentat. După ce că suntem printre țările cu cele mai multe zile de vacanță, iată că mai primim și de la Gabriela Firea încă niște zile de stat acasă. Iar costul acestor zile va fi achitat tot de profesori și de elevii care vor trebui să parcurgă programa pe repede înainte pentru a recupera ceea ce s-a pierdut”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version