După 6 luni de mandat, premierul Dacian Cioloș s-a convins care sunt domeniile deficitare: Sănătatea și Educația. El a anunțat luni, în plenul Parlamentului, la “Ora Premierului”, că acestea vor fi priorități la rectificarea din vară, ceea ce înseamnă că vor primi suplimentări.

raniti colectiv, ciolos 3

Parlamentarii au criticat Guvernul că a blocat 10% din bugetul Educaţiei, însă  Cioloş a explicat că Ministerul de Finanţe a blocat 10% din întreg ansamblul bugetului de stat, pentru a putea controla deficitul bugetar în cazul unui grad de colectare mai mic sau dacă introducerea noilor facilităţi fiscale ar pune presiune pe deficit.

”Pentru a putea controla deficitul bugetar, am prevăzut această regulă de 10% tampon, dar care bani vor fi deblocaţi pentru Educaţie, ca şi pentru celelalte domenii. Oricum, am precizat deja, Educaţia şi Sănătatea sunt priorităţi pentru noi în acest an”, a afirmat premierul.

“În funcţie de modul în care banii vor fi cheltuiţi în alte domenii, dacă există disponibilităţi, e clar că Educaţia şi Sănătatea vor fi printre priorităţile de realocare”, a adăugat Cioloș.

La reclamațiile că a dat ordonanțe de urgență, premierul a asigurat că nu intenţionează să schimbe ”în profunzime” Legea educaţiei.

”Considerăm că în mandatul scurt pe care-l avem la dispoziţie, esenţial este să contribuim la implementarea unor decizii legislative care se află în lege, dar care de când legea a fost adoptată până acum nu au fost implementate şi de care sistemul de educaţie are nevoie”, a precizat Dacian Cioloș.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version