UNICEF solicită autorităţilor din întreaga lume măsuri urgente pentru diminuarea impactului avut de schimbările climatice.

NYHQ2013-1027

Conform unui raport dat publicităţii de UNICEF, aproape 700 de milioane de copii trăiesc în zone afecte frecvent de inundaţii sau de secetă, iar cei mai mulţi dintre aceştia trăiesc şi în ţări sărace care nu-şi permit să ia măsuri pe cont propriu.

Circa 530 de milioane de copii trăiesc în zone afectate frecvent de inundaţii, dintre care peste 300 de milioane în ţări sărace unde peste jumătate din populaţie trebuie să se descurce cu trei dolari pe zi.

160 de milioane de copii trăiesc în zone afectate de secetă. Dintre aceştia, circa 50 de milioane trăiesc în ţări sărace.

“Cifrele brute arată că avem nevoie de soluţii şi avem nevoie de soluţii pe care să le punem în practică ACUM”, este anunţul tulburător făcut de Anthony Lake, director executiv UNICEF.

“Copiii de azi sunt cei mai puţin responsabili pentru schimbările climatice, dar ei şi copiii lor vor avea cel mai mult de suferit. Şi cum se întâmplă de cele mai multe ori, comunităţile dezavantajate sunt cele mai lovite de fenomene meteo extreme”, spune acelaşi Anthony Lake.

Liderii UNICEF atrag atenţia că fenomenele meteo extreme sunt doar începutul, acestea aducând cu ele probleme grave precum malnutriţie, malarie sau epidemii de diaree, pentru că cei mici ajung să nu mai aibă acces la apă potabilă.

Raportul UNICEF a fost înaintat şefilor de state care între 30 noiembrie şi 11 decembrie participă la Paris la Conferinţa Internaţională asupra climei.

Reprezentanţii UNICEF au anunţat că “ştim deja ce trebuie făcut pentru a diminua efectele schimbărilor climatice. Datorăm copiilor noştri şi Planetei luarea deciziilor corecte”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version