Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Școala Altfel, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA

Grupuri de elevi din învățământul gimnazial au putut pătrunde, în săptămâna ”Școala Altfel”, în lumea magică a cercetării științifice.

elevi, scoala altfel, ICPE-CA 2

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA a deschis pentru ei câteva dintre laboratoarele sale moderne.: laboratorul surse regenerabile de energie, laboratorul încercări electrice de curenți intenși în regim tranzitoriu, laboratoarele de materiale carbonice și materiale magnetice.

Totodată, elevii au vizitat Centrul ”Alexandru Proca” pentru Inițierea Tinerilor în Cercetarea Științifică, unde li s-au prezentat realizările acestuia.

laborator, cercetare, microscop, ICPE-CA

S-au facut demonstratii si aplicatii practice, elevii avand posibilitatea de a vizualiza experimente ce vizau refractia, reflexia si dispersia luminii, experimente legate de magnetism, forta magnetica, forta de atractie gravitationala si levitatia magnetica.

De asemenea, elevii au putut observa prin stereomicroscop celula vegetala, elementele constitutive ale unei flori sau frunze, precum si structura unei aripi, respectiv a unui ochi de insecta.

elevi, scoala altfel, ICPE-CA 1

Institutul detine o traditie de peste 60 de ani in domeniul ingineriei electrice, traditie ce nu se poate perpetua decat prin deschidere, atragere continua de resurse umane tinere, inovatie si performanta.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv