Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

BEC: Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei cu 42,75% – rezultate parțiale (94,4%) / Gabriela Firea a obținut numai 38% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 11% / 

Breaking News:
 
Ministrul Educației pasează și către elevi responsabilitatea respectării regulilor pe care le-a impus în școală alături de colegul ei de la Sănătate, Nelu Tătaru. Dar măștile trebuie cumpărate de părinți, în cele mai multe localități din țară... Dar măștile trebuie cumpărate de părinți, în cele mai multe localități din țară...

Școala în trei culori. Anisie, mesaj pentru elevi: „Fiți responsabili, fiți prudenți dar și implicați!”

Ministrul Educației, Monica Anisie, le-a transmis elevilor, luni, în prima zi de școală, un mesaj pe Facebook, dar și în fața școlii unde este profesoară de limba și literatura română, asaltată de jurnaliști cu întrebări.

Ne concentrăm pe învățare, educația trebuie să continuie în orice situație. Fiți responsabili, prudenți, dar fiți și implicați. Mergem cu toții la școală. E important să mergem cu toții la școală și să fim alături de profesorii noștri. Copii, fiți responsabili și respectați toate regulile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor! Noi, profesorii, suntem alături de voi!”, a spus ministrul.

Astfel, după ce a arătat cu degetul către autoritățile locale și conducerile școlilor, Anisie pasează și către elevi responsabilitatea respectării regulilor pe care le-a impus în școală alături de colegul ei de la Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Dar măștile sanitare trebuie cumpărate de părinți, în cele mai multe localități din țară. Guvernul Orban a aprobat abia în ședința de joia trecută alocarea sumei de 1,34 miliarde de lei pentru anumite localități din țară – evident, în funcție de culoarea politică.

De asemenea, cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, Guvernul PNL a suplimentat bugetul Ministerului Educației cu suma de 100 milioane de lei, pentru achiziționarea de măști sanitare și dezinfectanți:

Cu doar câteva zile înainte de începerea școlii, Guvernul Orban a suplimentat bugetul Educației

Ministrul Anisie a avut un mesaj și pentru profesori:

„Colegilor mei le urez să aibă un an școlar cu împliniri, cu implicare și le mulțumesc tuturor pentru tot ce au făcut în această vară. Au muncit și în timpul examenelor naționale, dar au făcut și eforturi supraomenești atunci când au fost suspendate cursurile. Trebuie să ne perfecționăm, dar eu spun că, începând cu acest an școlar, lucrurile vor arăta cu totul altfel decât au fost în perioada suspendării cursurilor în starea de urgență”.

„Întreaga societate să se concentreze asupra responsabilității publice”

Întrebată ce notă ar acorda profesorul Monica Anisie ministrului Monica Anisie, penru gestionarea situației, ea a evitat un răspuns tranșan.

„Cred că acum, în prima zi de școală, trebuie să dăm un mesaj de încredere. Toți copiii vor avea toate condițiile să își desfășoare învățarea. oricare ar fi situația. Acum, întreaga societate să se concentreze asupra responsabilității și asumării publice”, a transmis ea.

De dimineață, Monica Anisie a scris pe pagina ei de Facebook un mesaj gândit cu atenție și însoțit de următoarea imagine:

Dragi copii,

Stimati părinți,
Stimați colegi profesori,
Bine ați revenit la școală!
 
Este, pentru fiecare dintre noi, un an imprevizibil și complicat, dar și cu multe oportunități! Din păcate, a fost nevoie de o situație de criză pentru a realiza, cu adevărat, cât de mult contează anii de școală în formarea viitorului adult.
 
Am înțeles cu toții că avem urgent nevoie să adaptăm sistemul contextului actual: prin conștientizare, modernizare și, cel mai important, prin digitalizare!
 
Chiar dacă acest an școlar începe cu unele temeri din cauza situației epidemiologice, nerăbdarea elevilor de a-și revedea colegii și profesorii, bucuria și speranța tuturor că într-o zi se vor întoarce la școală sunt infinit mai puternice.
 
Acest început trebuie să fie, în primul rând, despre copii! Noi, profesorii, vom avea șansa să dovedim și acum că suntem încrezători în destinul nostru și că putem să-i pregătim pe elevi pentru viață! Lor trebuie să le dăruim cunoașterea, pasiunea și suportul nostru, indiferent de școala în care învață, de locul din care provin, de contextul familial.
 
Școala are nevoie de noi toți! Să fim mai prudenți, mai responsabili și mai implicați!
 
Dragi elevi,
trebuie să conștientizaţi atât importanţa educaţiei, cât și respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului! În voi este forța, alături de noi, de a depăși orice obstacol! Implicarea voastră contează!
 
Mult succes tuturor și toate gândurile mele bune!
 
#sepoate
#Româniaeducată
 
PS Corina Boabes mulțumesc pentru fotografia de mai jos care reprezintă mesajul meu de acum 4 ani pentru elevii din clasa a V-a A! Este atât de actual!
 
EDUCAȚIA ESTE SOLUȚIA!
957 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv