Autoritățile din mai multe județe au decis, sâmbătă ca școlile, grădinițele și liceele să fie închise luni și marți (9 și 10 ianuarie), în condițiile în care până miercuri sunt prognozate temperaturi extrem de scăzute.

foto: Pâlșu Jean-Mihai
foto Pâlșu Jean Mihai

Mai întâi a anunțat primarul Capitalei, Gabriela Firea, că unitățile de învățământ preuniversitar vor prelungi vacanța cu două zile.

Apoi, pe rând, au hotărât măsuri similare comitetele pentru Situații de Urgență din județele Vrancea, Teleorman, Buzău, Constanța, Tulcea, Vaslui (numai luni).

În cursul zilei de duminică este posibil să apară astfel de decizii și în alte județe.

CJSU Vrancea a arătat că “măsura a fost luată pentru a nu întâmpina situații neplăcute, având în vedere că nu toate drumurile județene au fost deszăpezite și mai ales datorită gerului care a fost anunțat de ANM”.

Ministerul Educației lasă decizia la nivel local

Ministerul Educației Naționale solicită inspectoratelor școlare județene să monitorizeze situația unităților de învățământ din zonele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile, astfel încât deciziile privind suspendarea cursurilor să fie luate la nivel local cu maximă operativitate.

“Precizăm că eventualele decizii similare trebuie să ţină cont de evoluţia vremii şi de siguranţa elevilor şi a profesorilor, precum şi de asigurarea condiţiilor proprii desfăşurării orelor de curs. Inspectoratele şcolare judeţene vor colabora cu autoritățile locale și vor informa părinţii, elevii şi cadrele didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziţie, cu privire la susținerea sau suspendarea procesului didactic în perioada imediat următoare”, se arată într-un comunicat remis redacției.

În învățământul superior, întreruperea temporară a activităţii rămâne exclusiv la latitudinea conducerilor universităților, în virtutea autonomiei universitare.

Ministerul Educaţiei Naţionale le recomandă tuturor studenţilor să consulte paginile web ale universităților în care studiază pentru a obține informațiile necesare.

Potrivit meteorologilor, în perioada următoare vremea va fi geroasă atât noaptea, cât și ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între -25 și -15 grade.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version